Knipvoeg of snijvoeg

Een knipvoeg of snijvoeg vereist hoog vakmanschap en is een bijzonder authentieke voeg. Voegersbedrijf Verhoeven bezit de kennis en kunde om deze bijzondere voeg te kunnen uitvoeren. Het is een zeer arbeidsintensief proces.

Snijvoegen worden aangebracht met een eigen samengestelde kalkmortel. Eenmaal aangebracht wordt de voeg in zijn authentieke vorm binnen de steen gesneden. Een knipvoeg is net iets anders. Deze wordt net een paar millimeter voor de steen aangebracht waardoor deze een bijzonder uiterlijk krijgt. Om dit voor elkaar te krijgen wordt er als eerste een lintvoeg gezet. Deze wordt afgesneden met een mesje waarna de stootvoegen worden gezet. Deze worden schuin afgeknipt en zo wordt het authentieke knip/snijwerk gecreƫert.

Het knip/snijwerk herkent u aan het authentieke en markante karakter dat u vaak ziet bij monumentale gebouwen zoals stadspanden, kerken en boerderijen.

knipvoeg

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen? Laat dan uw gegevens achter door middel van het contactformulier